2013. október 10., csütörtök

Kakaós kalács

Korábban sütöttem már mazsolás kalácsot, viszont a ma sütött kakaós kalács sokkal jobb, sokkal szebb, sokkal finomabb lett. A receptet egy kedves barátom édesanyja diktálta a fiának, aki szó szerint le is írta, hogy mit kell tennem, hogy az én kalácsom is olyan mutatós, lágy és finom legyen. 



Itt osztanám meg a receptet az én olvasatomban:

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 1 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 púpos evőkanál fagyott zsír 
  • 2 kanál kakaópor 





1.) A lisztet a tálba helyezzük, hozzákeverjük a sót.
2.) Kb. 3 dl tejbe egy kanál cukrot teszünk, majd hozzátesszük az élesztőt és egy kis lisztet.
3.) Várunk, amíg elkezd kifutni az edényből a kovász.
4.) Ezután a liszthez keverjük a kovászt, a tojást, a maradék tejet és legvégén a zsírt.
5.) Dagasztunk, majd ketté vesszük a tésztát, és az egyik feléhez 2 kanál kakaót keverünk.
6.) Addig dagasztjuk a kétféle tésztát, amíg az el nem válik az edény falától.
7.) Legalább egy órát kelni hagyjuk.
8.) Kisodorjuk először a fehér tésztát, majd rá a kakaósat, és feltekerjük.
9.) A tetejét felvert tojással megkenjük.
10.) 150 fokon barnulásig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése