2017. december 23., szombat

2017. Karácsonyára

Néhány napja már elkezdődött a karácsonyi jókívánságok érkezése, e-mail-en, sms-ben, Facebook-on, képtelenség valamennyi karácsonyi üdvözletet viszonozni, csak néhány, kifejezetten nekem szóló üzenetre tudtam válaszolni. 

Én ezzel az Ed Sheeran - Andrea Bocelli dallal  kívánok minden kedves ismerősömnek, barátomnak boldog karácsonyi ünnepeket. Ebben a dalban minden benne van, amit kívánni lehet: tisztelet, türelem, bizalom, hit, remény. Ahogy ez a fiatal angol énekes nézi Andrea Bocelli kottaolvasó ujjait, ahogy Andrea Bocelli "vezényel", amilyen tiszteletet tanúsítanak egymás iránt sok mindent elárul.














Álljunk meg öt percre a nagy karácsonyi előkészület közepette, és nézzük meg ezt klippet. Ahogy tegnap este a férjem megmutatta nekem a 128. linzerkarika készítése közben. Mert ezek a pillanatok fontosak, nem az, hogy elkészül-e az ötödik fajta sütemény és tökéletesen tiszta lesz-e ház... (nem lesz).

Fontos, nemcsak karácsonykor, hogy engedjük el elvárásainkat, fogadjuk el embertársainkat, ne kritizáljunk szünet nélkül. Legyen sokkal több türelmünk, próbáljuk megérteni a mások motivációit, ne hibáztassunk, ne keressük mindennek az okát, higgyük, hogy semmi sincs véletlenül, hiszen hibáinkból is tanulunk. Feltételezzük a jót! Még akkor is, ha így gyakran csalódunk, de sokkal rosszabb érzés bizalmatlankodni folyamatosan, mint néhányszor csalódni. Felejtsük el a tökéletességre való törekvést, nem való mindenkinek, nem születtünk mindannyian Teréz anyának. Ne nehezteljünk a gyerekekre, ha látszólag teljesen értéktelen dolgokon összevesznek, hiszen úgyis kibékülnek perceken belül. Ez is a gyerekkor része. Örüljünk az apró örömöknek is, engedjük meg néha, hogy a gyerekek egész nap pizsiben legyenek, semmi bajuk nem lesz ettől egy szombati napon... "Fogyasszuk" nagy átéléssel a gyerekek által készített gyurma-spagettit, és dicsérjük őket, hiszen olyan gyorsan nőnek, jövőre, lehet, nem gyártanak már nekünk... Őrizzük, amíg tudjuk a "karácsonyi csodát", hiszen a szeretet körbevesz bennünket, nézzünk karácsonyi filmet, például ezt (mi ki nem hagynánk ilyenkor):


Igazából szerelem
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése