2015. december 7., hétfő

Mese a lányokról, akik megrángatták a Mikulás szakállát

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három testvér, akik - mint minden gyermek - nagyon várták a Mikulás érkezését. A legidősebb gyermeket Blankának, a két kisebbet Nórának és Ágostonnak hívták. A testvéreknek volt szerencséjük Mikulás ünnepén több helyen, többféle Mikulással találkozni. Idén, még a lappföldi Joulupukkival is összejött egy találkozó, aki igaz, hogy nem beszéli a magyar nyelvet, de mikulás-mobillal jár.

Mivel többféle Mikulással találkoztak nem lehettek biztosak abban, hogy vajon "igazi" Mikulással vagy csak "beöltözött" Mikulással van-e dolguk. Ki is találtak ennek ellenőrzésére egy módszert, mely szerint a Mikulás szakállát kell közelebbről megvizsgálni ahhoz, hogy el lehessen dönteni: igazi Mikulás van-e a szakáll mögött.


Még a sokat látott szepetneki Mikulás is meglepődött akkor, amikor Nóra megkérte, hadd rántsa meg a szakállát. 
  

A biztonság kedvéért még Blanka is megvizsgálta a Mikulás szakállát, de szerencsére, a Mikulás kiállta a próbát: IGAZI MIKULÁSNAK bizonyult.

Így Nórika már bátran mutatta a Mikulásnak, hogy kettő csomagot kér, hiszen, mint Ágoston jogi képviselője átvenné az Ő csomagját is, tekintettel arra, hogy Ágoston kissé megszeppent.



Miután a lányok átvették a mikulás-csomagokat, megköszönték, majd hagytak más gyerekeket is a Mikuláshoz járulni.
Itt a vége, fuss el véle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése