2014. július 14., hétfő

Balaton körüli biciklis túra

Már legalább húsz éve álmodoztam arról, hogy egyszer körbetekerem biciklivel a Balatont. Úgy gondoltam, hogy ehhez csak egy jó bicikli és némi edzettség kell, ezek közül csak megfelelő biciklivel és edzettséggel nem rendelkeztem, ezért még március környékén úgy döntöttem, hogy megcsinálom. Szerencsére kis városunkban van lehetőség biciklit bérelni, viszont az edzettség megszerzéséhez sokkal több szabad időre lett volna szükségem, mint amennyivel rendelkeztem, ezért gyakorlatilag fél óra ún. bemelegítő biciklizés után kezdtem el a Balaton körüli biciklistúrát. 

Rajtam kívül még 9 lány gondolta úgy, hogy szintén belevág a nagy kalandba. A tervezett útvonal: Balatonmáriafürdő - Aszófő - Balatonföldvár - Balatonmáriafürdő, mindez három nap alatt, kényelmesen. 

A nagykanizsai vasútállomásra már biciklivel tekertünk ki öten, és Balatonmárián még négyen csatlakoztak hozzánk, így kilencen indultunk útnak dacolva az elemekkel. A szerencsés tizedik lány csak a második napon csatlakozott hozzánk, így Ő kimaradt az időjárás nyújtotta extra kényeztetésből.

Ez a fotó a balatonmáriai vasútállomáson készült, később vettük észre, hogy milyen jó hátteret találtunk a fotónak (férfi WC). 


















Önmagában a tekerés és csöpögő eső nem lett volna gond, akkor súlyosbodott a helyzet, amikor a szél is elkezdett fújni, és Bece-hegy magasságában lerepített az útról biciklistől-csomagostól a dombon felfelé tekerve. Általános megállapítás volt a részünkről, hogy az arcunkra hulló esővíznél csak az oldalszél a rosszabb. Ekkorra már mindenkinek cuppogott a cipőjében a lába a felgyülemlett víztől, mert már a waterproof cipők is felmondták a szolgálatot.

Eljutva Badacsonytomajig az első nyitva tartó étteremből - némi erősítő folyadék/táplálék elfogyasztása, majd száraz ruha felvétele után - nejlonzacskót húzva a lábunkra  újult erővel indultunk tovább a szálláshelyünkre, Aszófőre. A nap hátralévő részében szárogattuk a ruháinkat, volt akinek egy száraz ruhadarabja sem maradt, mert a táskájában lévő cuccok is átáztak. Ennek ellenére jó hangulatban, várakozással telve tekintettünk a következő nap elé, mert másnapra már napos időt ígért a meteorológia.

Ez a fotó indulás előtt készült Aszófőn, jól látszik, hogy a cipőmet a táskára kötözve indultam útnak, hogy legyen esélye a száradásra:

















A csapat Aszófőn is jó hangulatban indult útnak:


















Leszámítva a második nap technikai malőrjeit (láncleesés, fék meghibásodások, oszlop-kidőlés) sikeresen teljesítettük a napi célkitűzést, közben ilyen szép táj tárult elénk a Balaton keleti partján:

















Második nap már tudtuk értékelni, milyen jó napos időben a Balaton partján tekerni, és a nagyobb emelkedőket is hamar túléltük, még egy kis strandolás is belefért, bár a víz az én ízlésemnek még túl hideg volt.

Balatonföldvárra a Balaton Sound rendezvényen keresztül érkeztünk, és még most is találgatjuk miért van fekete gumicsizma vagy bakancs a fiatal lányok lábán 35 fokban...

Amint az alábbi fotó mutatja, a második napon már tíz lány tekert együtt, ez a kép Balatonföldváron készült a harmadik nap reggelén (és a mosolya mindenkinek őszinte):


















Célfotó sajnos az újra meg-megeredő eső miatt nem készült rólunk, csak egy csoportkép a Balatonmáriafürdőre érkező csapatról, akiket pezsgővel fogadott a figyelmes rajongótábor. :) :) :) Köszönjük!

















Megcsináltuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése