Ha igazán finom, minőségi édességet akarsz készíteni, akkor ajánlom ezt a süteményt. Elkészítése pofonegyszerű, a hozzávalók kimérése, feldarabolása az, ami igazán időigényes.
Hozzávalók:
14 dkg cukor
14 dkg liszt
4 db tojás
5 dkg dió
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt gyümölcs (én fügét javasolok)
5 dkg kockára vágott (cukrozott) narancshéj
5 dkg étcsokoládé
5 cl narancslé
- A 14 dkg cukrot a 4 tojássárgájával jól kikeverjük, hozzáadjuk a hámozatlan, apróra darabolt mandulát, diót, mazsolát, aszalt gyümölcsöt, a kockára vágott, cukrozott narancshéjat, majd a narancslevet, és az apróra darabolt, összetört étcsokoládét.
- A 4 tojásfehérje keményre vert habját és a 14 dkg lisztet a végén adjuk a masszához.
- A hozzávalókat könnyedén összekeverjük, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
- Őzgerincformát vajjal kikenünk, liszttel kiszórjuk és beleöntjük a masszát.
- Középmeleg (kb. 175 C) sütőben 40-45 percig szép, középbarna színűre sütjük.
- A sütés közben szurkáljuk meg, hogy nyers-e még a tésztája, de legalább 20-25 percig ne nyissuk rá a sütőt.
- Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, kivehető a formából és felszeletelhető.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése