2012. november 11., vasárnap

Bazsalikomos rakott karfiol

A rakott karfiolt sokféleképpen lehet elkészíteni, íme az én verzióm:



Hozzávalók:

1 karfiol
3 dl rizs
2 hagyma
40 dkg darált hús
2 dl paradicsompüré
25 dkg száraz penne tészta
20 dkg gouda sajt reszelve
3 dl tej
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
5 dl tejföl

bors
zsemlemorzsa
olaj
bazsalikom

1.) A karfiolt sós vízben félpuhára pároljuk.
2.) 1 hagymával elkészítjük a párolt rizst a szokásos módon.
3.) A másik hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével.
4.) Megfőzzük félpuhára a penne tésztát.
5.) A vajat habzásig hevítjük, beleszórjuk a lisztet, majd hozzáadjuk lassan a tejet. (besamel). Ebbe öntjük bele a reszelt sajtot.
6.) A fenti krémes mártásba szórjuk a bazsalikomot, ízlés szerint, majd belekeverjük a tésztát.
7.) Kiolajozott tepsibe először a krémes tésztát tesszük bele, ügyelve, hogy egyenletesen legyen eloszlatva a tepsi alján.
8.) Ezután összekeverjük a húst, a rizzsel és a tejföllel.
9.) A következő réteg a tésztára a 8.) pontban elkevert egyveleg fele lesz.
10.) Erre halmozzuk a karfiolt, majd befedjük a húsos egyveleg másik felével.
11.) Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, az utolsó tíz percben már alufólia nélkül, hogy egy kicsit megpiruljon.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése