A hétvégére való tekintettel megsütöttem Barbi konyhájából ezt a süteményt, mely a tesztelők tanúsága szerint nagyon jól sikerült.
Az eredeti recept szerint zsírral kellett volna készíteni, viszont finom lett Rama margarinnal is. A tészta összeállításához nekem kellett még hozzá egy kis pohár natúr joghurt is. Kihagytam az eredeti receptben szereplő citromhéjat is, és házi ringló szilva lekvárral készítettem.
Rendkívül hamar elkészülő süteményről van szó, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.
Hozzávalók 24x40 cm-es tepsihez:
20 dkg Rama margarin
3 tojás szétválasztva
1 kis doboz natúr joghurt (1,5 dl)
1 csomag sütőpor
150 g kristálycukor
500 g liszt (nálam fele sima fele zabliszt)
1 cs. vaníliáscukor (nálam kimaradt)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
150 g porcukor a tojásfehérje felveréséhez
házi ringló szilva lekvár
1 tojássárgája a rács lekenéséhez
Elkészítés:
1.) Az utolsó tétel 150 g porcukor, és a tojásfehérjék kivételével, a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk.
2.) A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
3.) A tészta egyharmadát tepsi méretűre nyújtjuk, majd a sütőformába helyezzük.
4.) A tésztát megkenjük vastagon lekvárral, majd a 3 tojásfehérjéből és 150 g porcukorból vert, fényes, kemény habbal is beborítjuk.
5.) A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk a sütemény tetejét, majd tojássárgával lekenjük.
6.) 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, inkább barnuljon meg jól a tetején a tészta, mert a közepe alul könnyen nyers maradhat!
Köszi, Barbi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése