Régóta tervezem blogra vetni ennek a sós kiflinek a receptjét, hogy mindig kéznél legyen.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
2 tojás
150 g kefir vagy tejföl
1 dl napraforgó étolaj
60 g cukor
1 csipet só
1 dl tej
50 g élesztő
Krémhez:
200 g margarin
30 g só
Tetejére:
1 tojás
Kristálysó (ízlés szerint)
Köménymag
Lenmag
Szezánmag
Elkészítés:
1.) Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
2.) A lisztet a tojásokkal, a kefirrel (vagy tejföllel), étolajjal, csipetnyi sóval, a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.
3.) A krémhez a margarint felolvasztjuk.
4.) A tésztát négy részre osztjuk.
5.) Egy rész tésztát elfelezünk, mindkét felét körformára nyújtjuk. (Két gyúródeszka!)
6.) Az egyik körformát megkenjük olvasztott margarinos krémmel, a másik lapot erre helyezzük.
7.) 16 cikkre vágjuk, feltekerjük. (Így a négy tésztából 64 db kiflit kell kapni.)
8.) A tetejét tojással lekenjük, megszórjuk kristálysóval, szezámmaggal, lenmaggal, köménymaggal.
![]() |
Blanka segít |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése