2020. december 14., hétfő

Sós kifli

Régóta tervezem blogra vetni ennek a sós kiflinek a receptjét, hogy mindig kéznél legyen.


 Hozzávalók:

70 dkg  liszt

2 tojás

150 g kefir vagy tejföl

1 dl napraforgó étolaj

60 g cukor

1 csipet só

1 dl tej

50 g élesztő

Krémhez:

200 g margarin

30 g só

Tetejére:

1 tojás

Kristálysó (ízlés szerint)

Köménymag

Lenmag

Szezánmag


Elkészítés:

1.) Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.

2.) A lisztet a tojásokkal, a kefirrel (vagy tejföllel), étolajjal, csipetnyi sóval, a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.

3.) A krémhez a margarint felolvasztjuk.

4.) A tésztát négy részre osztjuk.

5.) Egy rész tésztát elfelezünk, mindkét felét körformára nyújtjuk. (Két gyúródeszka!)

6.) Az egyik körformát megkenjük olvasztott margarinos krémmel, a másik lapot erre helyezzük.

7.) 16 cikkre vágjuk, feltekerjük. (Így a négy tésztából 64 db kiflit kell kapni.)

8.) A tetejét tojással lekenjük, megszórjuk kristálysóval, szezámmaggal, lenmaggal, köménymaggal.



Blanka segít



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése