Bevallom, nekem nem volt itthon holland kakaópor, de négy evőkanál instant (Lidl-is) kakaópor sem rontotta el. Először féltem, hogy nekem nem lesz csíkos, de igen, az lett! És a tortaforma sem 26 cm-es volt, hanem 28 cm-es, az eredmény mégis nagyon mutatós és finom lett!
5 db tojás
12 g sütőpor
250 g porcukor
125 ml víz
250 ml étolaj
375 g búzaliszt
2 evőkanál kakaópor - holland
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet, és az olajat.
A sütőporral elkevert lisztet apránként keverjük bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk.
Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót, és a fahéjat, majd összekeverjük.
Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni! Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.
Ezt követően kb 50 percig sütjük, 170 C fokon. A végeredmény egy belülről is nagyon látványos és ízletes sütemény lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése