Az eredeti receptet innen vettem, kicsit átalakítottam, megsütöttem és megettük. Első alkalommal is jól sikerült, finom, omlós (nem omlósz) lett a hús, a borsot azonban kicsit elsokalltam. Legközelebb erre jobban odafigyelek.
Hozzávalók:
6 szelet csontos sertéskaraj
2 dl tej
1 dl olivaolaj
6 gerezd fokhagyma
1 marék színes bors
6 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
Kevés só
1 paradicsom
1 paprika
4 evőkanál zsír (ebből 2 a tepsi zsírozásához)
1.) Készítsük el a páclevet, amelyben megáztatjuk a hat szelet csontos karajt: 2 dl tejet, 1 dl olivaolajat, 3 evőkanál mustárt összekeverünk, három gerezd fokhagymát belenyomunk, a másik hármat kettévágjuk és a lébe tesszük.
2.) Folpack-kal fedjük le az edényt, egy órára pihentessük - nem a hűtőben.
3.) Egy marék durvára darált színes borsot (csak csínyján vele:)) összekeverünk 3 evőkanál mustárral és 1 evőkanál mézzel, majd miután besóztuk a húst ezzel a szósszal bekenjük a húsokat.
4.) Kizsírozzuk a tepsit, egymás mellé fektetjük a húsokat, és a pácléből megmaradt fokhagymákat a húsok közé tesszük.
5.) A húsok közé teszünk még egy felvágott paradicsomot és egy felvágott paprikát is, és 2 evőkanál zsírt is.
6.) Alufóliával lefedjük, 200 fokon 40 percig sütjük, alufólia nélkül még kb. 20 percig, pirulásig sütjük.
7.) Köretként rizs illik hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése